20 d’abr. 2009

Arriba la 10a Marató de contes 2009 de l'IES de l'Ebre





Dimecres 22 d'abril, a la sala d'actes de l'IES de l'Ebre, se celebra la desena Marató de contes.

Com cada any, la Marató convida un escriptor destacat a llegir un conte, i aquesta edició comptarà amb la presència de l'escriptor tortosí Jordi Andreu Corbaton, que ha publicat, entre altres obres, tres novel·les per als lectors infantils i juvenils: Mixatxibutxi (Alfaguara, 1999), Els barquers del cel (Alfaguara, 2005), Pullback. Embolicats en els misteris financers (Eumo, 2005).



A primera hora (de 9 a 10 h.), després de l'actuació musical Riu en so, a càrrec del grup instrumental de l'institut format per Sofia Morales, Enric Panisello i Gemma Pons, llegiran un conte Àngel Aznar, director de l'IES, les professores Imma Adell, Cinta Benaiges i Raquel Arrufat, i les alumnes Fadila Bourhriz i Hanane En-Nouny. A més, Marc Solé de 1r d'ESO i Cristina Chavalera de 2n d'ESO llegiran els contes que han estat premiats en el Concurs de contes breus en aquesta categoria.

De 10 a 11 h., l'alumnat d'Educació Infantil, que també s'ha encarregat de la decoració del vestíbul i de la sala d'actes de l'institut, representaran una versió d'El llibre de la selva, de Rudyard Kipling, premi Nobel de literatura, i la repetiran a les set dela tarda.

Després del pati, d'11.30 a 12.30, es representarà The pied piper of Hamelin, a càrrec de l'alumnat del CEIP Cinta Curto; i La muntanya de les dificultats, a càrrec l'alumnat de l'aula d'acollida de l'institut. També llegiran un conte els professors Sisco Besalduch, Josep Subirats, Manel Segarra i la professora M. José Gimeno.

A la tercera part, de 12.30 a 13.30 h., llegiran un conte Montse Esteve, assesora LIC del centre, la professora Carmen Segura i el professor Josep Porcar.
A més, Carmen Gómez, Xavier Lluís Chavarria i Ez Zahra Ait, de 4t d'ESO, llegiran els contes que han estat premiats en el Concurs de contes breus en aquesta categoria.

A l'última part, de 13.30 a 14.30, intervindrà l'escriptor convidat, Jordi Andreu Corbaton, i a continuació les professores Tere Lasala i Anna Saura. També llegiran un conte les alumnes Sheila Martín i Sofia Andreu, de 1r de batxillerat, i el professor Albert Aragonés, que han obtingut un premi en el Concurs de contes breus en les respectives categories.

Per tancar la Marató, es repetirà l'actuació musical Riu en so, a càrrec del grup instrumental de l'institut.

Si oblidem algú o hi ha algun canvi a última hora, us demanem disculpes. Segur que serà un bon aperitiu del dia del llibre!