17 de març 2010

Dia Mundial de la Poesia



El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia.

Per festejar-lo el departament de català i la biblioteca de l'institut hem triat un poema de Salvador Espriu, en record del vint-i-cinquè aniversari del traspàs del poeta de Sinera, hem recollit les traduccions del català a divuit llengües que són usuals o conegudes al nostre centre i n'hem editat un tríptic, que podeu descarregar-vos clicant sobre la imatge.

Les traduccions són de Sira Sowe (pulaar), Anna Segura (anglès), Karim Mansouri i Ilham Hallouli (àrab i tamazic), Alma Girón (castellà), Cèlia Bel (francès), Sandra Rodríguez (gallec), Luciana Piazza (italià), Jordi Beltran Creix (japonès), Cinta Cabrera (llatí i grec clàssic), Albert Aragonès (occità aranès), Tània Freitas (portuguès), Onorina Stoicev i Oprea Maria Denisa (romanès o moldau), Inés Ustymenko (rus), Eugeni Buzoverea i Dmitri Podilchuc (ucraïnès), Seydina Ndaye (wòlof) i Xiaoqian Xu (xinès mandarí).
També hi han col·laborat Àngela Creix, Maria Teresa Chavarria, Toni Vañó, Rosa Vallés, Enric Querol i Josep Ramon Subirats. A totes i a tots, gràcies.

Per fer aquest tríptic ens hem inspirat en el que l'any passat van editar la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya, amb el suport del Servei Català de Trànsit.

A més, també hem muntat una exposició a la nostra biblioteca amb una tria dels millors llibres de la poesia catalana, castellana i universal.

Us desitgem un bon dia, ple de poesia.